5 spannende plekken om te zien in Sulawesi

De weg naar Sulawesi te bereiken

 

Het enorme eiland Sulawesi biedt twee internationale luchthavens voor aankomsten vanuit het vliegtuig. Sam Ratulangi (MDC) in Manado en Sultan Hasanuddin (UPG) in Makassar. Helaas zijn er geen directe vluchten vanuit Europa of Amerika naar Sulawesi, dus je moet in je geboorte naar Sulawesi veranderen.

 

De beste verbindingen naast informatie over prijzen en tickets zijn te vinden op Skyscanner. Hier is het mogelijk om alle opties te controleren als u met het vliegtuig naar Sulawesi wilt komen.

Wonderful Indonesia

Bovendien is een reis per veerboot of boot mogelijk. De meest belangrijke haven is in Makassar, maar ook kleinere havens zoals BIRA worden benaderd door de naburige eilanden. Je zou een schip kunnen nemen zoals van Flores, Kalimantan of Java.

 

Overnachting in Sulawesi

 

Sulawesi is een vrij groot eiland en er zijn talloze plekken om te zien. Uw reis zal waarschijnlijk beginnen in ofwel Manado of Makassar. Thusa Night en een kort verblijf in een van die steden zijn de moeite waard-vooral in de prachtige Manado.

 

Plaatsen om te gaan

 

  1. Bunaken Marine National Park

 

Het Bunaken Marine National Park brengt vooral duiker harten met gigantische kliffen die gevuld zijn met verbazingwekkende wezens. Rambo, de reuzenschildpad, blijft hier samen met zijn hele bemanning zal je bijna elke dag ontmoeten als je duiken en snorkelen rond de eilanden. Dat is de reden waarom de plaats ook bekend staat als de  “Turtle Heaven “.

 

Degenen die geen zin hebben om te duiken kunnen klimmen op Manado tua, een uitgestorven vulkaan, gelegen op Siladen in het Nationaal Park. Ontspan op het strand of op Montehage en leer meer over de cultuur en het leven van de Sea Nomad individuen.

 

  1. de steden van Sulawesi

 

Sulawesi is een gigantisch eiland. Dienovereenkomstig is er ook een of andere grotere stad. Manado werd door Alfred Russel Wallace genoemd als een van de mooiste steden in Azië. De grootste stad in Noord-Sulawesi biedt enorme markten, van airconditioning voorziene winkelcentra, smakelijke specialiteiten, gekke personages en een bruisend leven rond de haven.

 

Makassar is de hoofdstad van de staat Zuid-Sulawesi en is momenteel een van de vijf grootste steden in Indonesië. De haven  “Pelabuhan Paotere ” is een must-see bij elke Makassar-bezoek.

 

  1. tangkoko National Reserve

 

Bezienswaardig is uw boek, vooral vanwege de unieke fauna, die u in alle rust observeren. Je de zwarte kuif macaques tegenkomen, de kleine nachtelijke tarsiers met hun enorme ogen, Cuscus beren, neushoornvogels, slangen, spinnen en andere kleine dieren.

 

Natuurliefhebbers moeten meerdere dagen doorbrengen in het jungle boek. Hoe meer tijd je leeft, hoe groter de kans om alle unieke dieren te zien. Anders is er ook de snellere variant van een drie uur durende dip in de laaglanden van het reservaat.

 

  1. de Minahasa Highlands

 

De Minahasa Highlands is pure ervaring. Hier wacht de bloemen stad Tomohon op u met een eigen exotische markt. Daarnaast worden er gegrilde honden, katten, ratten, slangen en vleermuizen aangeboden. Echter, de plaats heeft veel meer te bieden dan dit  “Nightmare Market, ” om wat de stad is verminderd.

 

Je zult veel vulkanen vinden die je beklimmen-als Lokon, Klabat of zelfs Mahawu. Het kleurrijke meer Linow zal u betoveren en het meer Tondano ligt per kajak.

 

Maar de cultuur van het gebied is ook fascinerend. Kom meer te weten over de Minahasa-graven, de Kabasaran-gevechts dans en de Woloan-huizen tijdens uw reizen.

 

  1. Togian eilanden

 

Een paar dagen op de 56 prachtige Togian eilanden is het hoogtepunt van elke Sulawesi-excursie! Op de vele witte fantasie stranden zul je je net als Robinson Crusoe voelen.

 

En zelfs als je hier al weken bent, zul je altijd nieuwe afgelegen stranden vinden! De reis is moeilijk, maar absoluut de moeite waard.

 

Hier u duiken, ontspannen op het strand de hele dag, Snorkelen in de kwal meer, kennis te maken met de Lake Paradise beschaving, zingen Indonesische genieten van liedjes met gitaar begeleiding bij het kampvuur, drink rijstwijn ‘s avonds of ga op zoek naar de kolossale kokosnoot Krab. Dan zal je zeker zeggen  “We vonden Paradise! ” en het vertrek zal voor u proberen.